ProfiPIEK Panel Dotykowy

Program dla piekarni i cukierni ProfiPIEK wyposażony jest w nowoczesną funkcjonalność wspomagającą dział produkcji, ekspedycji oraz magazyn, przeznaczoną do pracy z wykorzystaniem ekranów dotykowych oraz terminali POS.

Najważniejsze funkcje

  • wydawka cukiernicza – przeważanie wyrobów gotowych (sprzedawanych w kg) na etapie wydawania z magazynu. Wagi i ilości porcji znajdujące się na zamówieniach weryfikowane są na wagach i uaktualniane na dokumentach przed wydrukiem i dostawą do klienta
  • rejestracja zwrotów – nanoszenie zwrotów wyrobów od odbiorców na zarejestrowane w systemie dowody dostawy/zwrotu (np. poprzez kierowców, w magazynie)
  • wydawka piekarska – rozkładanie partii wyrobów gotowych na trasy bezpośrednio do koszy klientów. Informacje o ilości wyrobu dla klienta prezentowane są na monitorach LCD zawieszonych w hali ekspedycyjnej
  • weryfikacja poprawności wydań pakowanych wyrobów gotowych z wykorzystaniem kodów wagowych i czytników kodów kreskowych. Ilości porcji i wagi znajdujące się na zamówieniach są weryfikowane z wykorzystaniem czytników kodów kreskowych
  • receptury i surowce – wyliczanie zużycia i naważanie surowców/półwyrobów w oparciu o receptury w ProfiPIEK dla zdefiniowanej przez użytkownika partii wyrobów gotowych (lub pojedynczego wyrobu)
  • plany produkcji – kompleksowy mechanizm śledzenia stopnia realizacji planów, rejestrowania wykonań produkcyjnych oraz naważeń surowców i półwyrobów

Korzyści

Oszczędność

czasu i wyeliminowanie pomyłek podczas naważania wyrobów i weryfikacji dokumentów przed dostawą do Klientów (cukiernia program)

Kontrola

pracy działu produkcji poprzez śledzenie stopnia realizacji planów produkcji oraz prawidłowości przeważeń surowców i półwyrobów

Wsparcie

pracy ciastowych i poprawa powtarzalności produkcji dzięki szybkiej kalkulacji zużycia i naważaniu surowców pod planowaną produkcję

Ekrany ProfiPIEK Panel Dotykowy

Profipiek Informacje
Profipiek Informacje
Profipiek Informacje
Profipiek Informacje