- Rozwój technologiczny ProfiPIEK – w związku z wykorzystaniem najnowszych rozwiązań programistycznych, wersja 7.00 wymaga instalacji na stacjach roboczych nowych wersji komponentów: Microsoft .NET Framework oraz SAP Crystal Reports.
- JPK FA (2) – udostępniono w systemie obsługę nowej struktury JPK FA – wersja (2).
- ProfiPIEK POS – dodano możliwość łączenia wybranych grup asortymentowych POS z wybranymi sklepami firmowymi (np. lody, odpiek, itd dostępne jedynie we wskazanych punktach), dodano integrację z terminalami Polskie ePłatności (PeP).
- Panel dotykowy (naważka/wsad/waga kęsa) – podczas naważania surowców system informuje o wadze kęsa ciasta wyrobu gotowego, o naważce ciasta pod zadaną ilość wyrobu oraz o ilości wsadów do dzieży/pieca. Jeśli wprowadzona ilość wyrobu gotowego przekracza wsad, system wyświetla komunikat ostrzegawczy.
- Biała lista podatników VAT – dodano mechanizm weryfikujący numer konta bankowego kontrahenta na białej liście podatników VAT.