ProfiPIEK - oprogramowanie dla piekarni i cukierni Rodzaje ciast | Grupy produkcyjne | ProfiPIEK

W ostatnich tygodniach ProfiPIEK rozbudowany został o szereg nowych, niezwykle przydatnych mechanizmów z obszaru obsługi produkcji.

Funkcjonalność Rodzaje ciast umożliwia grupowanie wyrobów gotowych pod kątem wykorzystywanego do ich produkcji ciasta. System ułatwia naważanie surowców w Panelu Dotykowym (kontrola wyrobów z tego samego ciasta w dzieży, informacja o łącznej naważce ciasta dla wszystkich wyrobów, kontrola maksymalna pojemności dzieży). Dodatkowo, opracowany został także nowy wydruk dla planu produkcji, grupujący wyroby według rodzajów ciast (kompleksowa informacja o łącznej ilości ciasta, naważkach i wsadach wyrobów gotowych składających się na ciasto, a także o łącznej ilości surowców i półwyrobów do pobrania przez ciastowego).

Natomiast mechanizm Grupy produkcyjne umożliwia łączenie różnych postaci handlowych tych samych wyrobów (np. chleb baltonowski 1kg cały, krojony, połówki, itd.) w celu przekazania informacji na produkcję (chleb baltonowski 1kg łącznie). Na liście przeglądania dokumentów DD dostępny jest wydruk zapotrzebowania asortymentowego na produkcję według grup produkcyjnych.

Życzymy Państwu udanej i owocnej pracy z nowymi mechanizmami!