W ostatnich tygodniach ProfiPIEK rozbudowany został o szereg nowych, niezwykle przydatnych mechanizmów z obszaru obsługi produkcji.
Funkcjonalność Rodzaje ciast umożliwia grupowanie wyrobów gotowych pod kątem wykorzystywanego do ich produkcji ciasta. Panel Dotykowy: kontrola wyrobów z tego samego ciasta w dzieży, informacja o łącznej naważce ciasta dla wszystkich wyrobów, kontrola maksymalna pojemności dzieży). Dodatkowo, opracowano nowy wydruk dla planu produkcji, grupujący wyroby według rodzajów ciast. Wydruk informuje o łącznej ilości ciasta, naważkach i wsadach wyrobów gotowych składających się na ciasto. Podsumowuje łączne ilości surowców i półwyrobów do pobrania przez ciastowego.
Natomiast mechanizm Grupy produkcyjne umożliwia łączenie różnych postaci handlowych tych samych wyrobów w celu przekazania informacji na produkcję. Przykład: chleb baltonowski 1kg cały, krojony, połówki – grupa chleb baltonowski: 1kg łącznie. Na liście przeglądania dokumentów DD dostępny jest wydruk zapotrzebowania asortymentowego na produkcję według grup produkcyjnych.
Życzymy Państwu udanej i owocnej pracy z nowymi mechanizmami!